Da je još jedna priča opozicije u Crnoj Gori bila kratkog daha potvrđuje i vijest sa stranica Pobjede pod naslovom Davidović nezadovoljan savezom ,,Da svako ima“: Naime, nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović nezadovoljan funkcionisanjem koalicije ,,Da svako ima“ i blizu je odluke da digne ruke od logističke podrške toj  političkoj grupaciji, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je Davidović razočaran neusaglašenim  djelovanjem članica saveza, pogotovo kada je u pitanju odnos prema Odboru za izbornu reformu, tehničkoj vladi ali i učešću u potencijalnim protestima.

Vikend novine prenose vijest Mandat odbora do 18. decembra : Poslanici parlamenta će u ponedjeljak razmatrati izmjenu Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koja predviđa produženje roka rada tog tijela do 18. decembra, odlučio je Kolegijum predsjednika Skupštine.

Odbor je trebalo da do 15. novembra završi rad na izbornim reformama, ali je izvjesno da dogovor ne može biti postignut do navedenog datuma. Na to je prethodnih dana upozoravala većina članova Odbora i civilni sektor koji su tražili da se prolongira rok, zbog nedostatka vremena da se posao završi do kraja.

Tekst pod naslovom Četvoro odbornika iz Kotora napustilo SNP koji objavljuju Vikend novine potpisuje već najavljeno osipanje i agoniju nekada najjače opozicione partije:

Jedan od osnivača Socijalističke narodne partije Branko Baćo Ivanović i troje dosadašnjih odbornika partije u Skupštini opštine Kotor Milorad Vukšić, Aleksandra Sindik i Mićo Dobriša napustili su tu partiju i vratili članske karte, tvrdeći da nikada nijesu dobili odluku o isključenju iz partije.

Oni su obavijestili So Kotor da Klub odbornika SNP (Vukšić, Dobriša i Sindik) od juče nosi naziv Klub odbornika “Nama možete vjerovati dr Branko Baćo Ivanović”, te da SNP više nema odbornike u kotorskom parlamentu.

Štuke i Rundek u Podgorici, Čola i Ceca u Budvi: Dva grada od kojih se očekuje najviše u novogodišnjoj noći, makar kad je u pitanju muzički program, predstavili su spisak izvođača, tako će Podgoričani u najluđoj noći na glavnom gradskom trgu imati prilike da čuju bendove Letu štuke i Ničim izazvan, dok će noć kasnije nastupiti Darko Rundek i Marko Louis, a uvod u novogodišnje slavlje biće koncert hrvatskog pjevača Džibonija.

Budvani su kao i obično pripremili bogatiji i raznovrsniji program, pa će zvijezda novogodišnje noći na staro-gradskom trgu u Budvi biti pjevač Zdravko Čolić, dok će prvog januara nastupiti folk zvijezda Ceca i Hari Mata Hari, pišu Vikend novine.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve