Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Predstava Mali bračni zločini premijerno izvedena na Sceni Studio

Marija Đurić i Pavle Bogojević tumače uloge Liz i Žila, mladog bračnog para koji prolazi kroz krizu u odnosu. Šmit u ovoj drami razotkriva splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa

Predstava “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita premijerno je izvedena sinoć na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta, u okviru programskog segmenta Scena Akademija.

Autori predstave su Marija Đurić i Pavle Bogojević, koji su započeli rad na ovoj predstavi u sopstvenoj produkciji. U toku procesa dobili su podršku nacionalog teatra, pa su se u isti uključili i direktor CNP-a Marko Baćović i rediteljka Dušanka Belada kao stručni konsultanti. Belada je birala i muziku za predstavu, scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Mia Đurović a izvršni producent Danilo Milatović.

Marija Đurić i Pavle Bogojević tumače uloge Liz i Žila, mladog bračnog para koji prolazi kroz krizu u odnosu. Šmit u ovoj drami razotkriva splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa.

Marija Đurić je kazala da je ponosna na postignuti rezultat.

“Nije bilo lako postaviti temelj ovog komada, proces je iziskivao ozbiljne analize jer su to veoma kompleksni odnosi. Nakon postavljanja temelja, radili smo na tome da steknemo i snažnu koncentraciju jer nije nimalo jednostavno biti sat vremena i dvadeset vremena bez pauze na sceni”, rekla je Đurić nakon premijere.

Pavle Bogojević je rekao da im je najveći izazov bio da naprave karaktere kakve su napravili.

“Dodatni izazov je bio što smo dobar dio procesa bili sami. Nismo imali nikoga ko bi nam rekao kako to izgleda, dok nismo stvorili neku osnovu. Tek onda smo dobili zeleno svjetlo od direktora Baćovića da možemo ovdje da postavljamo predstavu, i uz smo dobili i čitav tim sjajnih ljudi, na čemu smo veoma zahvalni”, kazao je Bogojević.

On je dodao da se nada i da će ovo ponovno otvaranje Scene Akademija značiti još prilika za mlade ljude koji imaju želju da rade i imaju nešto da kažu.

Predstava je na repertoaru i večeras.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve