Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Predavanja o karcinomu dojke u Kući zdravlja

Cilj je da se ukaže na značaj prevencije, rizike i liječenje raka dojke, od kog u Crnoj Gori svake godine oboli preko 400, a umre 110 žena

NVO “Veritas”, koja se zalaže za podizanje svijesti žena o karcinomu dojke, ubuduće će dva puta mjesečno organizovati predavanja na ovu temu u Kući zdravlja, novom besplatnom psihološkom servisu Glavnog grada.

Predstavnice NVO “Veritas” dogovorile su saradnju sa Kućom zdravlja na sastanku sa sekretarom za socijalno staranje Glavnog grada Ivanom Terzićem, a za organizaciju događaja tokom oktobra tokom susreta sa zamjenicom gradonačelnika dr Slađanom Vujačić.

Slične aktivnosti biće organizovane i u Bijelom Polju i Tivtu, a o tačnim datumima javnost će biti naknadno obaviještena u skladu sa epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

Cilj je da se ukaže na značaj prevencije, rizike i liječenje raka dojke, od kog u Crnoj Gori svake godine oboli preko 400, a umre 110 žena.

Tokom mjeseca oktobra, koji je inače posvećen borbi protiv karcinoma dojke, biće organizovana predavanja ljekara, psihologa i iskustva žena koje su na liječenju.

NVO “Veritas” godinama unazad organizuje niz besplatnih radionica i različitih događaja kojima skreće pažnju na ovu opaku bolest. Akcenat je na prevenciji, jer se ranim otkrivanjem raka dojke povećavaju šanse za potpunim izlječenjem. Ovu nevladinu organizaciju uglavnom čine žene koje prolaze kroz borbu sa karcinomom, uz svesrdnu podršku psihologa i onkologa koji učestvuju u njihovim programima.

Saradnja sa “Kućom zdravlja” predstavlja veliki iskorak u organizacijskom smislu, budući da se radi o instituciji namijenjenoj poboljšanju kvaliteta života, otklanjanju ili ublažavanju rizika raznih bolesti, kao i pružanju psihološke podrške građanima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve