U Budvi će u šatoru ispred zgrade Opštine, u petak biti održane tri sjednice lokalnog parlamenta na kojima će odbornici razmatrati predlog donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i inicijative Crnogorske, DPS-a, SD-a i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića o razrješenju gradonačelnika Budve Marka Carevića, kao i predsjednika parlamenta Krsta Radovića.

Član Crnogorske Vladimir Bulatović kazao je da su već najavili da neće dati kvorum za održavanje sjednice.

“Za sljedeće dvije sjednice postojaće kvorum. Mi ćemo obrazložiti inicijativu i glasati po njoj”, kazao je član Crnogorske partije Vladimir Bulatović za TVCG.

Predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić rekao je da nisu očekivali ovakav scenario.

“Mislili smo da predaja vlasti bude kako nalažu procedure, džentlmentski kao što je to uradila 2016, DPS. Nažalost, na terenu imamo scenografiju koju ne bi trebalo da imamo u bilo kom gradu, a ne Budvi koja je stara 2.500 godina”, kazao je Jelušić, dok Bulatović smatra da je to jedan način degradacije Skupštine u adekvatnom prostoru.

Carević je kazao da u ovih 30 godina cirkusa “ne smeta još jedan”.

“DPS je sa pojedinim ljudima uspio da na sebi svojstven način obezbijedi spektakl otimanja nečega što nije njihovo. Jedva čekam da se ovo razriješi”, kazao je Carević, dodajući da je, uz svu opstrukciju, radio najbolje što je mogao.

On je rekao da je vraćen dug od 30 miliona i da je korupcija svedena na minimum.

Prema mišljenju Jelušića, vlast je u svom mandatu potrošila 160 miliona eura budžeta, a nije vidljiv nijedan projekat u interesu građana Budve.

“Vlast je bila na ivici incidenata i permanentnih sukoba tokom četiri godine. Mislim da je vrijeme da Budva dobije ozbiljnu vlast, koja će biti posvećena javnom interesu” rekao je Jelušić za TVCG.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
dragan
28.05.2020-07:41 07:41

džentlmenski očekivati nešto od carevića je nemoguće,on je klasičan primjer primitivca,demagoga,polupismenog čovjeka koji ima puno novca.žalosno je da takvi nešto danas znače u crnoj gori i da se još pozivaju na narod koji nema ni za osnovne potrebe.