Učenici Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” od danas će moći da obavljaju praksu u Ministarstvu javne uprave. To je regulisano Sporazumom o saradnji između ove dvije institucije, koji su potpisali ministarka javne uprave Suzana Pribilović i direktorica škole Dijana Vujačić.

Sa današnjeg sastanka

“Sporazumom će se obezbijediti učenicima izvođenje praktične nastave u Ministarstvu, a prateći obrazovne programe iz oblasti prava i ekonomije. Učenici će biti u mogućnosti da steknu iskustvo iz oblasti prava i ekonomije spajajući teoriju i praksu”, kazala je Pribilović.

Ona je dodala da je ovo dobra prilika da se usavršavaju u svojim strukama i samim tim ulažu u znanje, koje je najveći potencijal i da jednog dana i rade u javnoj upravi.

“Vrata Ministarstva javne uprave su vama i vašim kolegama širom otvorena, posebno imajući u vidu da ste svi vi, potencijalno, sjutra i službenici ovog ministarstva. Nadam se da će ovo biti lijepa saradnja koja će vam koristiti”, poručila je ministarka učenicima.

Vujačić je napomenula da su ciljano izabrali ovo ministarstvo, jer su upoznati sa njegovom efikasnošću i kvalitetom rada.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve