Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Njivice: Požar pod kontrolom, u gašenje se uključio i helikopter Vojske

Požar u hercegnovskom naselju Njivice lokalizovan je i pod kontrolom

Požar u hercegnovskom naselju Njivice lokalizovan je i pod kontrolom. Ranije danas  direktor Direktorata za vanredne situacije Miodrag Bešović kazao je da situacija nije alarmantna. U gašenje požara uključio se i avion MUP-a Crne Gore, a kasnije popodne i helikopter Vojske Crne Gore.

Izgorjela su dva napuštena objekat, a vatra je u jednom trenutku prijetila da ugrozi više kuća.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi saopštili su da su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju.

Kako je za kazao komandir Zlatko Ćirović, veliki problem predstavlja vjetar koji se ne stišava.

“Požar je i dalje aktivan, jedan dio je pod kontrolom. Međutim, zapadno prema Žvinjama nije još uvijek, tako da se avijacija Direktorata bazirala da taj dio presječe”, kazao je Ćirović.

Ćirović je naveo i da su vatrogasci iz cijele Boke danas u Njivicama.

“Kod nas su trenutno kolege iz Kotora i Tivta, kao i dobrovoljna društva. Kao i uvijek na vidjelo je izašla solidarnost u ovakvim situacijama”, ističe on.

Služba zaštite i spašavanja Tivta na ispomoć kolegama u Herceg Novom koji se bore sa velikim požarom iznad Njivica izašla je sa specijalnim kamionim za gašenje šumskih požara i malim navalnim vozilom.

Po dva vatrogasna kamiona na ispomoć u Herceg Novi uputila su dobrovoljna vatrogasna društva “Krtoli” i “Boka”, a DVD “Tivat” jednu vatrogasnu cisternu.

Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini, prije graničnog prelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmjera.

Situacija je bila i kritična jer je vatra prešla put i širila se prema naselju.

Nezvanično saznaju da će pomoć biti upućena iz susjedne Hrvatske, a moguće je da će se u gašenje požara uključiti kanaderi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve