Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Povlastice za osobe oštećenog vida koje putuju vozom

''Naime, usaglasili smo i potpisali Sporazum o saradnji i pružanju usluga željezničkog prevoza pod povlašćenim uslovima za osobe oštećenog vida na period od dvije godine, uz mogućnost produžetka i obnavljanja'', navodi Macanović

Zadovoljstvo nam je da informišemo širu javnost, kao i sve osobe oštećenog vida, koje su članovi i članice jedne od osam lokalnih organizacija Saveza slijepih Crne Gore- SSCG, da smo danas, 7. maja, nastavili saradnju sa Željezničkim prevozom Crne Gore- ŽPCG, saopštio je izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Goran Macanović.

“Naime, usaglasili smo i potpisali Sporazum o saradnji i pružanju usluga željezničkog prevoza pod povlašćenim uslovima za osobe oštećenog vida na period od dvije godine, uz mogućnost produžetka i obnavljanja”, navodi Macanović.

Kako podsjeća, u proteklih pet godina su takođe imali sjajnu saradnju sa ŽPCG, koji je svim članovima i članicama SSCG omogućavao da budu imaoci legitimacije za povlašćenu vožnju željeznicom na svim pravcima u Crnoj Gori i to za jedan euro za jednu vožnju, odnosno pravac.

“Takođe, imaoci pomenute legitimacije, koja se inače izdaje na period od dvije godine, imaju mogućnost da u skladu sa odredbama navedenog sporazuma za svog pratioca (asistenta) takođe plate iznos od jednog eura po vožnji. Nastavak saradnje kroz obnavljanje Sporazuma o saradnji u predstojećih dvije godine, predstavlja izraz odgovornog društvenog ponašanja od strane ŽPCG, za koji primjer se nadamo i vjerujemo da će slijediti i neke druge kompanije i preduzetnici u Crnoj Gori”, zaključio je Macanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve