Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Potvrđena presuda Višeg suda: Tanja Terić pravosnažno oslobođena svih optužbi

''Ispravan zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da su radnje koje je preduzela optužena u suprotnosti sa odredbama Zakona o bankama''

Apelacioni sud je potvrdio presudu Višeg suda kojom je optužena Tanja Terić oslobođena od optužbe da je izvršila krivično djelo zlopotreba službenog položaja u produženom trajanju. Više državno tužilaštvo je izjavilo žalbu protiv navedene presude Višeg suda sa predlogom da Apelacioni sud ukine prvostepenu presudu i predmet vrati tom sudu na ponovni postupak i odlučivanje. Međutim Apelacioni sud je odlučio da odbije žalbu tužilaštva i potvrdi predusudu protiv Terić.

“Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da je u konkretnom slučaju za vrijeme moratorijuma, tokom trajanja privremene uprave u “Atlas banci” AD Podgorica došlo samo do prenosa novčanih sredstava sa računa deponenata na račun dužnika u okviru iste banke, pri čemu nije nastupila šteta za banku, niti je to uticalo na pogoršanje likvidnosti banke, već se radilo samo o promjeni strukture u bilansima same banke. Zbog toga smatra da je ispravan zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da su radnje koje je preduzela optužena u suprotnosti sa odredbama Zakona o bankama”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve