Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Potvrđena optužnica protiv Igora Krstovića i članova njegove kriminalne grupe

Krstović se tereti  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, tri krivična djela pranje novca i dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv Igora Krstovića, i još šest članova njegove kriminalne grupe. Krstović se tereti  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, tri krivična djela pranje novca i dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Optužnicom su obuhvaćeni i Boris Dobrović, koji se tereti za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i Saša Anđušić, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i pranje novca”, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Takođe, naglasio je, optužnicom su obuhvaćeni i U.D., koji se tereti  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, A.K., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“L.V. se tereti za krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i pranje novca, A.S., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. U.D, A.K, L.V. i A.S. se nalaze u bjekstvu”, kazao je Radonjić.

SDT je podiglo optužnicu protiv  Krstovića, navodnog pripadnika kriminalnog škaljarskog klana, koji je osumnjičen da je povezan sa švercom droge, pranjem novca i nedozvoljenim držanjem oružja. Optužnica je podignuta i protiv Krstovićevih sugrađana, Saše Anđušića i Borisa Dobrovića, koji su u pritvoru od novembra prošle godine, kao i protiv U.D, A.K, L.V. i S.A, koji nijesu dostupni nadležnim organima u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve