Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Potpredsjednik EUROJUST-a posjetio Državno tužilaštvo

Tokom sastanka v.d. VDT-a istakla je da za Državno tužilaštvo Crne Gore saradnja sa EUROJUST-om ima poseban značaj

Evropska Agencija za pravosudnu saradnju u krivičnom pravosuđu (EUROJUST) u narednom periodu realizovaće projekat „Unapređenje prekogranične saradnje u krivičnom pravosuđu na Zapadnom Balkanu“.

Tim povodom u Vrhovnom državnom tužilaštvu održan je sastanak vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović sa potpredsjednikom EUROJUST-a Boštjanom Škrlecom.

“Cilj projekta EUROJUST-a, koji finansira Evropska unija, jeste unapređenje prekogranične saradnje između EU i zemalja Zapadnog Balkana u slučajevima teškog i organizovanog kriminala”, saopšteno je iz Vrhovnog drzavnog tužilaštva.

Tokom sastanka v.d. VDT-a istakla je da za Državno tužilaštvo Crne Gore saradnja sa EUROJUST-om ima poseban značaj.

“Nastojimo, takođe, da unaprijedimo saradnju sa tužilaštvima regiona kako bi doprinijeli suzbijanju prekograničnog kriminala i u tom smislu Državno tužilaštvo Crne Gore aktivnim učešćem pružiće punu podršku realizaciji ovog projekta koji će doprinijeti unapređenju prekogranične saradnje u regionu u slučajevima teškog i organizovanog kriminala”, poručila je Jovanović.

Sagovornici su se saglasili da će realizacija ovog Projekta kroz aktivno učestvovanje predstavnika Tužilaštva svih šest zemalja regiona, uz veliku podršku EUROJUST-a, doprinijeti djelotvornijim istragama u konkretnim predmetima.

“Sastanku sa potpredsjednikom EUROJUST-a prisustvovali su i Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve