Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Potpisan ugovor za izgradnju infektivne klinike u Podgorici

Ugovor je zaključen između Uprave za kapitalne projekte i kompanije STRABAG AG i STRABAG DOO Podgorica

U prostorijama Uprave za kapitalne projekte potpisan je ugovor o radovima za izgradnju Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Ugovor je zaključen između Uprave za kapitalne projekte i kompanije STRABAG AG i STRABAG DOO Podgorica. Projekat se realizuje kroz sredstva finansirana od strane Evropske unije kroz IPA fondove, a korisnik projekta je Ministarstvo zdravlja, odnosno Klinički centar Crne Gore.

“Predmet ugovora o radovima je izgradnja novog objekta za Infektivnu kliniku i Kliniku za dermatovenerologiju u Podgorici. Nova zgrada će se sastojati od donjeg nivoa, prizemlja i dva gornja sprata. Ukupna bruto površina iznosi 5.530,00 m2, dok je ukupna površina građevinskog zemljišta 4.264,00 m2”, saopšteno je iz Uprave za kapitalne projekte.

Potpisivanju ugovora, pored direktora Uprave za kapitalne projekte Esmina Bećovića i tehničkog direktora kompanije STRABAG Vojina Zajića, prisustvovali su i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam ispred Uprave za kapitalne projekte potpisao ugovor za izgradnju Infektivne klinike, u vrijednosti od 8,5 miliona eura sa kompanijom STRABAG. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti da dobrom saradnjom između institucija jačamo zdravstveni sistem Crne Gore“ – kazao je Bećović.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 8.492.468 eura, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci od dana izdavanja naloga za početak istih.

„Potpisivanje ovog ugovora je za zdravstveni sistem nemjerljiva stvar da nakon 4 decenije počinjemo sa gradnjom ozbiljnog projekta i za nas je ovo jedan značajan dan koji nas motiviše da u budućem periodu radimo mnogo više i odgovornije kako bi stvorili našim građanima kvalitetnu zdravstvenu uslugu i zdravstvenu zaštitu“, istakao je ministar Šćekić.

Šefica DEU izrazila je zadovoljstvo što će zdravstveni radnici u Crnoj Gori uskoro moći da rade u novim objektima uz pristup najsavremenijoj opremi.

„Zadovoljstvo mi je što danas svjedočim potpisivanju ugovora za izgradnju dvije važne klinike za koje je Evropska unija donirala 8,5 miliona eura. Ove dvije klinike ključna su investicija za crnogorsko javno zdravstvo. Crna Gora dobila je 130 miliona eura evropskih grantova i finansijske podrške koji su direktno pomogli da se zaštiti zdravlje medicinskih radnika na prvoj liniji borbe protiv korona virusa, da se poboljša javno zdravlje i sačuvaju hiljade radnih mjesta. Srećna sam kad vidim da se novac Evropske unije ulaže u projekte koji konkretno unaprjeđuju živote građana”, kazala je Popa.

Izgradnja nove dvije klinike je projekat koji će naš zdravstveni sistem podići na viši nivo i doprinijeti razvoju zdravstva Crne Gore, otvaranju novih radnih mjesta i kvalitetnijih uslova za rad zaposlenih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve