Ekipe gradskog preduzeća Čistoća postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprječavanja prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada.

“Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada. Takođe, zaposleni u gradskoj Čistoći su iskoristili nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 vreća raznog otpada”, saopštili su iz Čistoće.

Nažalost, kako dodaju, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak.

“Namjera nam je da podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na propisan način, zajedno možemo sačuvati ljepotu naših rijeka”, naglašavaju oni.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve