Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

PORTAL AKTUELNO SAZNAJE: Javni servis, javna tajna, javna izdaja?

Naredni dani će otkriti da li ćemo, kao nekada dalekih 80-tih, u medijskom smislu biti mali TV TITOGRAD  koji remituje program TV BEOGRADA ili će naš Nacionalni Javni Servis pokušati da bude naš koliko god sebi izgledao mali.

Portal Aktuelno je došao do saznanja o mogućem scenariju, pa koliko god se to za svakog normalnog činilo nemogućim, prema kojem će građani Crne Gore prenose utakmica Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru koje počinje za nepuna tri dana ekskluzivno, osim na nacionalnom javnom servisu TVCG, moći gledati i na Areni Sport.

Arena Sport nema licencu za prenose utakmica, ali će joj je naš Nacionalni servis to ustupiti jer je, valjda, to naš nacionalni interes. Naime, po ugledu na RTS Nacionalni javni servis susjedne nam države Srbije, koji je ustupio takozvanu sublicencu Areni Sport za teritoriju Srbije iz velikih nacionalnih interesa, a to su emotivno-patriosko navijanje za svoju fudbalsku reprezentaciju, vjerovatno i naša RTCG ima neki svoj motiv.

Suludo bi bilo da je to samo urednički mazohizam koji hoće pad gledanosti na sopstvenoj televiziji.

Još veće ludilo bi bilo da je u tom naumu dobijena podrška Savjeta RTCG-a.

U svakom slučaju, naredni dani će otkriti da li ćemo, kao nekada dalekih 80-tih, u medijskom smislu biti mali TV TITOGRAD  koji remituje program TV BEOGRADA ili će naš Nacionalni Javni Servis pokušati da bude naš koliko god sebi izgledao mali.

Navijamo da ova trenutno javna tajna ne postane javna izdaja.

Ž.V.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andrea
18.11.2022-14:40 14:40

Ne gledam tu fasisticku javnu kucu od kada su je zauzeli okupatori! Kada vam cetnik iz drazinog fronta na jadnom servisu javno saopsti da su oni zauzeli tu javnu kucu, onda je slijed dogadjaja sa popovima srbijanske crkve u studiju, prenosa ustolicenja istil, nazovi novinara koji lizu istim ruke…sasvim ocekivano!!!

Ide vuk
18.11.2022-16:07 16:07

Arena sport ne može prenositi Svjetsko prvenstvo jer ekskluzivna prava na prenos, na teritoriji CG, ima jedino RTCG. Moraju potpisati Ugovor o prenosi prava. Baš me zanima sadržaj tog ugovora.