Popunjenost kapaciteta u Kolašinu je na oko 20 do 30 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je direktor Turističke organizacije (TO) tog grada, Aleksandar Vlahović.

Popunjenost u Kolašinu oko 30 odsto u odnosu na prošlu godinu

Trenutna situacija usljed epidemije koronavirusa, kako je rekao, nije onakva kakvu su očekivali na početku ljetnje turističke sezone.

“U ovom trenutku bilježi se svega 20 do 30 odsto popunjenosti u odnosu na isti period prošle godine. Interesantno je to da su prošle godine u Kolašinu najveći broj noćenja ostvarili turisti iz Francuske, Njemačke, Izraela i Belgije, dok je ove godine fokus na domaćim gostima”, kazao je Vlahović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Situacija je u avgustu, kako je naveo, za nijansu bolja u odnosu na jul, prenosi portal RTCG.

“Biježimo malo veći boj noćenja, ali je sve to mnogo slabije nego u istom periodu prošle godine”, dodao je Vlahović.

On je saopštio da je TO Kolašin preduzela aktivnosti kako bi privukla što veći broj turista, pa je organizovan besplatan autobuski prevoz od centra grada do Ski centra Kolašin 1600.

“Trudimo se i stvaramo preduslove da što više turista posjeti Kolašin. Nadamo se da ćemo makar dio gubitaka nadoknaditi do kraja avgusta”, rekao je Vlahović.

Vanpansionska ponuda za sada je, kako je kazao, solidna, ali kad je potrošnja u pitanju, nedostatak stranaca čini svoje.

“Još je rano govoriti o septembru ili o nekom dužem periodu”, zaključio je Vlahović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve