Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Popovska za staru šklopociju vlasti

I tok je službenik koji kontroliše uzoran rad prastarog klepetala izgovarao svoju kritiku, u utrobi  pop mašinama milozvučnim sopranom saopštava ćiribu ćiriba spektar specijalne molitve za ovu stvar. I gle čuda, nestade crni dim. Ostade crni pop, za svaki slučaj. Da se ne povrne, mada je pop znao da su meštri utulili motor koji je zapomagao i puštio od jada dim koji se bez đavola ne izvlači iz brodske utrobe.

Piše: Slavko Mandić

Zaždila se catara, kao što svi znaju, prije nekoliko dana. Dimilo je iz mašinskog dijela ovoga svijeta. Uspaničio se narod jer je svjestan stare trabakule koja, ne daj bože, može za tili čas da se u podmornicu premetne.

Ali svaka ozbiljna vlast, poput ove koja je donijela mudru odluku da kupi trošni trajekt, što pušta na sve strane, ali koristi nama ovakvima kakvi jesmo i dobro može da posluži njihovim političkim potrebama, i u nasloženijim situacijama ima rješenje. Zato je vlast. A ova je na djelu najbolje dokazala što sve može i umije. Kad je pred TV  kamerama palila cigarete koje su jedva mogle da prođu kroz uzak otvor pećnice, zadužene da konačno slomi svaki naredni pokušaj organizovanog duvanskog kriminala. Doduše, uteče im šleper na pravdi boga, ali što će Dritan? Pa nije on zadužen da stražari šlepere od svoje organizovane partijske družine. Ili možda jeste? Znaće to ko radi kad bude trebalo.

– Trk za popa, razdera se vlast na nekog, vele, đakončića. Nije potvrđeno, ali je nagoviješteno da može bit istina.

– Ajde poitaj, dovedi popa sa svom opremom. Neka sve ostavi jer je zla URA ufatila ovaj naš crni obraz pa dimi ka da je prepun barskog duvana.

Po URE potom neko crno čeljade se bez riječi spuštilo  u utrobu broda. Ne smeta mu dim jer je to, kako nam rekoše iz Sekretarijata sa odnose sa popovskom organizovanom antidimnom zaštitom, lice od kojega i dim bježi. Zato mu je i dato da rabota tako odgovoran posao.

Dolje u srcu makine, čuju se neartikulisani glasovi milozvučnih audio klero šansonijera.

– Sopran popa, čije ime iz estetskih razloga ne želim pominjati, razmekšao dušu gornjopalubljana kojima se na licu vidi kako se suza iz oka kotrlja od sreće i zadovoljstva.

– Ovo je trebalo odma uradit, čuje se glasnogovornik Morskog dobra. Ali eto, niko da se śeti.

I tok je službenik koji kontroliše uzoran rad prastarog klepetala izgovarao svoju kritiku, u utrobi  pop mašinama milozvučnim sopranom saopštava ćiribu ćiriba spektar specijalne molitve za ovu stvar. I gle čuda, nestade crni dim. Ostade crni pop, za svaki slučaj. Da se ne povrne, mada je pop znao da su meštri utulili motor koji je zapomagao i puštio od jada dim koji se bez đavola ne izvlači iz brodske utrobe.

Odgovoran pop nije se zadovoljio osvještavanjem dotrajale mašine. On je poštrapao svaki šaraf, stegu,,zavrtanj. Sve što čini jedinstvenu mašinu, takvu kakva je. I one druge, na ostalim  motorima i brodskoj karoci u cjelini. Ne osta vala ništa što nije dobro poštropano svetom vodicom, tako da sad više nema ognja koji bi se mogao uždit u novonastaloj situaciji.

Pop spakova svoje mirođije i zadovoljan ode na drugi zadatak koji mu je vlast namijenila. Njegova je vlast. On je birao pa zato sad pokazuje sav entuzijazam i ljubav prema njoj. A i ona da dariva narodnim novcem i čime god zatreba. Kad zaište, stvori mu se za tili čas.

Sad je svakome jasno da imamo odgovore za sve što nam državo tišti. To je odgovor koji leži u popovskoj sumanutosti, koju pospješuju raznovrsni Abazovići, Spajići ufaćeni u lažima, Milatovići klero evropljani, i raznobojni četnici iz domaće radionice a posebno oni iz okolnih zemalja, tipa Srbije.

Popovska organizacija će, (ako kojim čudom i avetnim odlukama naroda kome  su vrane svijest popile, pobijedi Milatović), uvesti jasna pravila u sve sfere društvenog i političkog života Crne Gore.

Nećemo više imati zdravstvenog osiguranja. A neće biti ni doktora. Njih će zamjenjivati popovi. Ovako će to izgledati: Ordinacija svetosavlja za bubrege i nadbubrežnu žlijezdu i urogene traktove. Ordiniraja, uslovno rečeno, izvjesni drpop Kačavenda i Pahomije. Oni će imati i dopunsku rabotu, shodno prepoznatoj aktivnosti kojoj su odavno skloni.

Za psihijatriju će bit zadužen drpop Perović, čiji će zadatak biti da ulazi u svačiji mozak i usmjerava ga prema crkvi Srbije, što god da im je upisano u raniji zdravstveni karton.
I tako redom, svako će odjeljenje imati svoga drpopa, što će oslobodi zdravstveni sistem ogromnih nameta. Nećemo više imati ni apoteka, jer neće biti potrebe za ljekovima. Malo tamjana i ono što se jednom kašičicom zoblje, izliječiće svakoga od svake bolesti. Samo je važno da prethodno prihvate svetosavlje, jer bez toga popovska medicinska nauka ne može da funkcioniše.

Jedini problem se pojavljuje kod policijske popovske organizacije. Pitaju se eksperti kako će popovi u aljinama do poda trčat za kriminalcima?Pretezat će im i ideološka brada. To će baš bit problem. Razmišljalo se da angažuju po ugovoru nekih desetak  hiljada dobrovoljaca iz Elektroprivrede, pa da rade u tri smjene. Razumije se, uz puni podršku željezaraca. Biće dobra plata za cijelu familiju.

Tako to radi odgovorna vlast. Postara se da zbrine svakoga svoga, samo da se ne ubači neki njihov. Preletač može. Poželjan. A ima ih. Vidi se iz svakodnevnog registra preletača.
Biće zanimljiva i popovska prosvjetna organizacija a u svakoj učionici bi trebalo da visi po jedan Vučić. Može uz njega i Putin, da zlikovac nikad ne bude sam. I još tovar jedan tovara iz srbijanske političke zbilje. Plus Dodik, kao samotnjak sopstvene glave.

E upravo to gospodo draga čeka nas, ako kojim čudom pobijedi Jakov Milatović, pop po ideologiji, zaljubljen u novac našeg naroda i narodnosti.

Pa ako tako odlučite, neka vam je sa srećom!  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gago
27.03.2023-07:56 07:56

E ovo nam je sudbina ako nas JaDov sa Zdravkovim reperima bude vodio od aprila.
Dati neće nidao Bog ni pop.

Dragana Marković
27.03.2023-09:50 09:50

Dimi će se njima drugoga aprila da im ni pop ni popadija neće pomoć.
Svaka im je rabota kao gnjili 30.avgust.

@@@@
27.03.2023-10:13 10:13

A vidji ja mislio kajis zadimio na trajektu a ono pop kadi tamjanom kineskim koji dimi a malo efekta ima.Ipak idite okolo iako i go.no pluta.

Jezerski vrh
27.03.2023-11:10 11:10

Sve im je crno u njihovim”evropskim”
političkim mantijama.

Liberalka
27.03.2023-11:15 11:15

Udri Śata brate!!!!

Daga
27.03.2023-15:53 15:53

Politika zvana probušena catara.

Đorđije
27.03.2023-16:54 16:54

Dvadeset prvi vijek i okultni retrogradni popovi osvještavaju.
Crnogorke i Crnogorci ne blamirajte se!!
Crnu Goru i Mila glaslsajte 2.aprila.

Crnogorac
27.03.2023-18:50 18:50

Ovo je kao ružan san.Da ovaj picopevac uopšte ima šanse za drugi krug.
Ljudi on??Ovaj za predśednika države?
Ne sprdajmo se.
Taman je i kao i trabakula 30 avgust.

Ko 63
27.03.2023-22:05 22:05

Ma čuš PRCKO za preśednika.
Je li realno?
Ni pop ga ne može uhraniti jada sičijavoga.