Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Popa: Evropska unija će nastaviti da pomaže razvoj Bijelog Polja

Sa zadovoljstvom posjećujem Bijelo Polje, uspješnu zajednicu s velikim razvojnim potencijalom, koju smo podržavali do sada, a želimo tako i da nastavimo, kazala je Popa

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa boravila je juče u radnoj posjeti Bijelom Polju. Ona se sastala sa predsjednikom Petrom Smolovićem i rukovodstvom Opštine, gdje se razgovaralo o najbitnim pitanjima koji se tiču Bijelog Polja i uloge lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija.

“Sa zadovoljstvom posjećujem Bijelo Polje, uspješnu zajednicu s velikim razvojnim potencijalom, koju smo podržavali do sada, a želimo tako i da nastavimo”, kazala je Popa.

Na sastanku je konstatovano da je Unija jod 2008. godine finansijski podržala neke od ključnih infrastrukturnih projekata grada pod Obrovom, na primjer kanalizacionu mrežu i gradsku garažu. U te svrhe, EU je Bijelom Polju dodijelila više od osam miliona eura.

Pored toga, Bijelo Polje je učestvovalo u 18 prekograničnih projekata vrijednih preko dva miliona eura.

Tokom konstruktivnog sastanka, ambasadorka EU u Crnoj Gori je pohvalila sve ono što je lokalna samouprava posebno na polju transparentnosti, oslobađanju biznis barijera i radu na uvođenju e-uprave, ujedno izražavajući zabrinutost što je usporeno finansiranje kapitalnih projekata iz državnog budžeta.

Nakon što je upoznata sa projektima koji su završeni i koji bi tek trebalo da započnu, a finansiraju se iz fondova EU, predsjednik Smolović je predstavnike Delegacije EU u Crnoj Gori upoznao sa važnim projektima valorizacije planine Bjelasice i Đalovića pećine, čiji završetak će značajno unaprijedi turistički proizvod.

Na kraju je zaključeno da je ovo samo početak intenzivnije saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori sa Opštinom Bijelo Polje i da se radi o inicijalnoj posjeti te da se očekuje njeno inteziviranje kroz različite vidove podrške projektima koje će Opština realizovati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve