Kroz ovaj projekat do sada je 800 građana Podgorice po povoljnim uslovima kupilo bicikla ili električne trotinete, a Glavni grad je za ove namjene potrošio 80.000 eura.

Foto: PG biro

“Uspjeli smo da kroz tri ciklusa pomognemo da 800 naših sugrađana kupe bicikla i električne trotinete i iskreno se nadam da činimo ogromnu razliku u odnosu na prethodni period i da bicikla koja ste kupili uz pomoć Glavnog grada nećete koristiti samo kao sredstvo rekreacije, nego da ćete sjutra njima ići i na posao i obavljati svakodnevne obaveze”, istakao je gradonačelnik Ivan Vuković.

On je podsjetio da su zbog koronavirusa i poštovanja epidemioloških mjera neke službe grada radile smanjenim kapacitetima, pa su građani morali da čekaju u redovima tri ili četiri sata i budu strpljivi.

Foto: PG biro

“Zbog toga smo odlučili i da iznos naše podrške ne bude planiranih 20.000, nego 60.000 eura. Naša biciklistička familija raste i ja se nadam da ćemo mi do kraja mandata prebaciti brojku od 1.000 biciklista i da ćemo stvarno učiniti da Podgorica liči na Berlin, Amsterdam, barem kad je ovako lijepo vrijeme”, naglasio je Vuković.

Gradonačelnik je poručio da će se gradska uprava kroz izgradnju novih biciklističkih koridora i ostalih planiranih aktivnosti, potruditi da Podgorica svakim danom sve više bude nalik razvijenim evropskim gradovima.

U ime dobitnika subvencije obratila se Mia Perunović, studentkinja Fakulteta za ekonomiju i međunarodni biznis na Univerzitetu Donja Gorica, koja je kazala da je ovim projektom Glavni grad pokazao da ne zaostajemo za evropskim metropolama u obezbjeđivanju infrastrukture i kapaciteta za zeleni transport, kao i očuvanje životne sredine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve