Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući kontinuirane aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, u dvije odvojene aktivnosti izvršili pretrese na više lokacija u Nikšiću i Plužinama, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je pronašla i oduzela oružje, municiju, eksploziv, vozilo, sredstva komunikacije i druge predmete.

“Naime, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija na tri lokacije u Plužinama koje koriste S.J. (47) i D.J. (51), oba iz Plužina. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: revolver „Zastava”, pušku M – 48, lovačku pušku,1053 komada municije različite vrste i kalibra,više pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je eksploziv, težine oko 3 kg, dva okvira od pištolja.

Nadalje, nikšićka policija je, sprovodeći aktivnosti usmjerene na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretrese na 15 lokacija koje koristi 12 bezbjednosno interesantnih lica.

Prilikom pretresa objekata na ovim lokacijama policijski službenici su pronašli i oduzeli: 147 komada električnih detonirajućih kapisli, 60 komada usporivača za miniranje, 100 metara detonirajućeg štapina, oko 50 metara sporogorećeg štapina, dvije mašinice za ispaljivanje mina, 48 komada municije različitog kalibra, vozilo marke „Audi“,14 mobilnih telefona od kojih su tri sa kripto zaštitom, četiri nosača sim kartica i lap – top”, naveli su iz policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve