Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Policija tvrdi: Porfirije u Crnu Goru ušao u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli

Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu

Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli, saopštili su iz Uprave policije.

“Juče, 3. avgusta 2022. godine u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je između ostalog propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena je kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namjene na Zlatici od strane službenika granične policije. Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu”, istakli su iz Uprave policije.

U postupku vršenja granične kontrole nije bilo, tvrde u UP, nikakvog obmanjivanja, dok je, kažu, komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, “o njenom postupanju, shodno zahtjevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“, Vasko Aković“.

“Vasko Aković posjeduje važeće rješenje o rasporedu na radno mjesto načelnika  Regionalnog centra granične policije „Centar“, a o daljem njegovom angažmanu biće odlučeno rješenjem o raspoređivanju shodno Zakonu i novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstva unutrašnjih poslova”, naveli su u saopštenju.

Iz Uprave policije navode da su netačni navodi “o zahtijevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbjeđenja”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jakov
04.08.2022-17:57 17:57

Haha,Adzicu,Abazovicu mislite li vi da smo svi debilni kao vi????

Crnogorka
05.08.2022-06:44 06:44

Vazda je bilo jaci okupira otima unistava falsifikuje laze a slabiji VRISTI  -GRESKA !90-tih CG nije imala rat a gore smo prosli nego u ratu das utociste i Drzavljanstva izbjeglicama  da bi ovi utocenici danas rusili sve sto je CRNOGORSKO -NIKAD PAMETI a znamo svi sa koje nam strane vjetar duva !