Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Policija reagovala povodom navodnog nasilja nad dvoje maloljetne djece

O svim preduzetim radnjama, prikupljenim obavještenjima i izvještajima ljekara, upoznat je nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata za postupanje iz njegove nadležnosti

Povodom kontinuiranih objava na društvenim mrežama i u medijima, a u vezi navodnog nasilja nad dvoje maloljetne djece, informišemo javnost da je odmah nakon pomenutih objava, policija samoinicijativno preduzela aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti, saopšteno je iz MUP-a.

“Zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad pripadnici policije su izvršili terensku provjeru i nenajavljenu posjetu mjestu boravka djece, nakon čega su djeca u pratnji socijalne radnice upućena u zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog pregleda i prikupljanja eventualnih dokaza ili simptoma kako fizičkog tako i psihološkog ili drugog nasilja.

O svim preduzetim radnjama, prikupljenim obavještenjima i izvještajima ljekara, upoznat je nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata za postupanje iz njegove nadležnosti.

Značajno je istaći da sve objave i javne polemike o neprovjerenim, nedovoljno utvrđenim i u krajnjem netačnim informacijama, najveću štetu nanose upravo djeci i viktimizuje ih bez osnova. Imajući prethodno u vidu, pozivamo građane, institucije i sve zainteresovane da svako slično saznanje prvenstveno prijave ili provjere u Upravi policije radi neodložnog postupanja i djelovanja s ciljem sprečavanja bilo kakvog nezakonitog postupanja”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve