Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Policija: Krivične prijave protiv pet službenika banke, oštećenoj sa računa podigli 19.000 eura

Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe

Krivična prijava protiv pet osoba zbog falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Službenici podgoričke policije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv pet službenika bivše Podgoričke banke ad, zbog sumnje da su u periodu od decembra 2019. do decembra 2020.godine, izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe.

Takođe se sumnja da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici pomenute banke, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što su sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlašnistvu oštećenog lica i predali ga N.V.” , saopšteno je iz policije.

Na navedeni način su, kako se dodaje, nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19.000 eura.

Osim toga na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila na način što je unijela u elektronski sistem pomenute banke, nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve