Policija koristila biber sprej: Zatvorenik pokušao da pobjegne iz Kliničkog centra CG!

Zatvorenik je, kako je saopšteno iz UIKS-a, iskoristio nepažnju nadležnih i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen

Pritvorenik M. V. koji je smješten u Istražni zatvor Podgorica, u pratnji službenika UIKS-a bio je danas odveden na ljekarski pregled u Klinički centar Crne Gore, kada je pokušao da pobjegne, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Foto Arhiva”Intervencijom službenika obezbjeđenja UIKS-a, kojom prilikom je došlo do upotrebe sredstava prinude ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom i sredstava za vezivanje spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica”, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

O navedenom događaju obaviještena je Uprava policije CB Podogirca i nadležno tužilaštvo radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

Protiv ovog pritvorenika biće sproveden i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove eventualne disciplinske odgovornosti, navedeno je u saopštenju.

Takođe, o navedenom događaju obaviješten je i sud koji je za M.V odredio mjeru pritvora.

“U konkretnom slučaju ispitaće se da li je u postupanju službenika obezbjeđenja bilo propusta u radu, kojom prilikom će starješina UIKS-a ocijeniti i da li je u konkretnom slučaju došlo do opravdane i pravilne upotrebe sredstava prinude od strane službenika obezbjeđenja prema pritvoreniku M. V.”, saopšteno je iz UIKS-a.

Komentari

avatar