Policijski službenici i danas obezbjeđuju zgradu Opštine Budva, dok je privatno obezbjeđenje angažovano je unutar objekta, s obzirom da bivše rukovodstvo i dalje pokušava da se vrati na svoja “radna mjesta”, prenosi RTV Budva.

Foto: RTV Budva

Na posao je stigla Anđela Ivanović iz Crnogorske partije. Ona je u subotu imenovana za predsjednicu Skupštine opštine Budva, dok je poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović izabran za predsjednika Opštine Budva.

Smijenjenom predsjedniku Opštine i Skupštine Marku Careviću i Krstu Radoviću nije dozvoljen ulazak u zgradu i oni su vraćeni sa ulaza. Njima je, kako prenosi RTV Budva, obezbjeđenje dostavilo na uvid rješenje o njihovom razrješenju sa dužnosti, koje prema njihovim riječima nije validno jer nema pečat.

Radović je napomenuo da je sramota što se funkcionerima ali i građinama ne dozvoljava ulaz u zgradu, te okupljene građane koji ovih dana moraju u Opštinu radi obavljanja dužnosti propisanih zakonom uputio na stanicu policije.

“Pošto je Opština uhapšena, policijska stanica je od danas Opština, te vas sve upućujem da pođete tamo.
Zoran Vučinić je od danas Predsjednik opštine, a Slobo Kovačević Skupštine”, kazao je Radović.

Šef kabineta smijenjenog predsjednika Opštine Marka Carevića, Nikola Jovanović obraćajući se narodu još jednom je napomenuo da su oni jedina legitimno izabrana vlast te da će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

“U 10h otvorićemo put u Dubovici, koji je zamislite ironiju napravljen za policiju”, kazao je on.

Kako javlja RTV Budva, ulaz u zgradu Opštine građanima će biti onemogućen do daljnjeg, a postoje spekulacije da će se rad sa strankama u Opštini obavljati online putem.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve