Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Policajcu određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je uzgajao marihuanu

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je osumnjičeni od druge polovine aprila ove godine do 30. juna, u mjestu Dragosava opštine Berane, kao policijski službenik sposoban da shvati značaj svog djela i htio njegovo izvršenje – neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac, postupajući po naredbi VDT u Bijelom Polju, odredila je pritvor do 30 dana službeniku Uprave policije Ž.B. (49) koji se tereti za krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je osumnjičeni od druge polovine aprila ove godine do 30. juna, u mjestu Dragosava opštine Berane, kao policijski službenik sposoban da shvati značaj svog djela i htio njegovo izvršenje – neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu.

“Na način što je u specijalizovanoj laboratoriji koja je bila smještena u podrumskim prostorijama porodične kuće, sjemenke od marihuane zasadio u saksije koje je izniklo u količini od 36 zasada i prenio i zasadio na parceli koja je u njegovom vlasništvu. Tu je zasadio i brinuo o uzgoju i kada su trebale da dostignu optimalnu visinu namjeravao je da ih posiječe i osuši radi prodaje. Biljke nalik na marihuanu pretragom terena od strane policije oduzete su, kao i predmeti pronađeni u laboratoriji u podrumu porodične kuće“, navodi se u zahtjevu za sprovođenje istrage, prenosi Pobjeda.

Okrivljeni je kategorički negirao izvršenje predmetnog krivičnog djela.

Njegov branilac advokat Radovan Obradović kazao je za Pobjedu da njegov klijent tvrdi da je kuću na selu iznajmio “nekim momcima iz Srbije”.

“Tako su mu se predstavili i na selu nije bio nekoliko mjeseci. Kritičnog dana došao je na selo jer su davali polugodišnjicu pokojnoj sestri – a ti momci su nešto ranije nestali. Inače, okrivljeni živi u Podgorici kao podstanar i ne postojji osnov da bi se bavio tom nedozvoljenom radnjom jer uskoro ide u penziju. Inače, koliko mi je poznato slovi za profesionalca u svojoj službi bez mrlje u svojoj karijeri”, kazao je Obradović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve