Predsjednik i članovi Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković, Dražen Cerović i advokat Zoran Čelebić bili su sinoć sa patrolama podgoričke policije kako bi neposredno pratili njihovo postupanje. Ističu da je socijalna distanca pri različitim policijskim intervencijama ograničena i to je za službenike policije i građane značajan rizik izloženosti virusu.

Savjet je ocijenio da se u CB Podgorica vodi računa o kontroli izloženosti riziku pa su policijski službenici snabdjeveni odgovarajućom ličnom zaštitnom opremom i dezinfekcionim sredstvima, što uključuje kancelarije i službena vozila koja oni koriste.

Savjet je konstatovao da službenici CB Podgorica dosljedno sprovode privremene mjere a komunikacija sa građanima je pažljiva, odgovorna i profesionalna.

“Kod službenika CB Podgorica nije registrovan strah ili neznanje, postupali su bez predrasuda uvažavajući dostojanstvo svakog građanina. Pokazali su razumijevanje i empatiju i prema građanima čiji su ljubimci imali zdravstvene probleme”, navodi Savjet.

Tokom protekle noći službenici CB Podgorica su kontrolisali 70 vozila i 78 osoba.

“Četiri lica su procesuirana zbog nepoštovanja mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja u vremenu od 19 sati do 5 sati narednog dana i protiv njih su podnijete krivične prijave za krivično djelo nepostupanje po zdrasvtvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navode u Savjetu.

Savjet i rukovodstvo Uprave policije iskazuju zahvalnost prema pripadnicima svih službi koji svoje živote izlažu riziku kako bi se ostalima u društvu osiguralo pravo na zdravlje i život.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve