Policajac osumnjičen da je pijan udario kolegu pesnicom

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova ocijenio je da je policijski službenik Odjeljenja bezbjednosti Kotor I.J. prekršio Kodeks policijske etike kada se u aprilu prošle godine u Bosni i Hercegovini sukobio sa tamošnjim policajcem, kojeg je udario pesnicom. Zbog toga je protiv policajca I.J. podnesena krivična, ali i prekršajna prijava pred nadležnim organima u BiH.

“Razmatrajući dostavljene spise predmeta odbor je donio mišljenje da je u postupanju policijskog službenika I .J. došlo do kršenja odredbe Kodeksa policijske etike iz oblasti Zaštita ugleda (Policijski službenik je dužan da se i kada nije na dužnosti ponaša na način da ne naruši svoj ugled i ugled Policije u cjelini)”, konstatovano je u izvještaju Etičkog odbora sa sjednice.

Incident se dogodio 12. aprila u hotelu „Sunce” na planini Vlašić. Policajci su tamo zatekli njima nepoznatu osobu, za koju su naveli da je u vidno alkoholisanom stanju. Nakon toga, osoba koja je narušavala javni red i mir u hotelu privedena je u policiju. Policajci su kod njega pronašli službenu legitimaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Policajac iz Kotora tada je u Travniku pesnicom udario kolegu iz BiH.

I.J. je nakon toga alkotestiran, te je utvrđeno da ima 1,59 promila alkohola u krvi. On je zadržan u policiji u Travniku, a o svemu je obaviješteno crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Protiv I.J. su pokrenuli disciplinski postupak, a tokom istrage utvrdili su da je protiv policajca iz Kotora dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Travniku podnio krivičnu prijavu za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog remećenja javnog reda i mira pokrenut je i prekršajni postupak pred nadležnim sudom u Travniku.

U izvještaju Etičkog odbora nije navedeno da li je MUP Crne Gore kaznio policajca I.J.

Komentari

avatar