Advokati lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića, Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović kazali su danas na konferenciji za novinare da su predali žalbu na čak 300 strana na presudu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.

Miroje Jovanović, foto antenam.net

“Da mi je neko pričao da ću da pišem žalbu na 300 stranica ne bih mu vjerovao ali to oslikava besmislenost ovog postupka kao i besmislenost presude. U žalbi postoji više od 15 povreda krivičnog prava”, tvrdi Radosavljević.

Prvostepeni sud se, kako kaže, često pozivao na ZKP a on ga, tvrdi, poznaje bolje od njih. Dodaje i da je sud pogrešno tumačio ZKP.

Taj način tumačenja ZKP-a je, kako kaže,bio potpuno naopak. Prvostepeni sud je ignorisao jednu od odluka apelacionog suda.

“Ključni dokazi u ovom predmetu nijesu pravno valjani da se donese ovakva presuda. U presudi sud vrijeđa advokate”, tvrdi on.

Odluka o izručenju Saše Sinđelića predstavlja vrstu hibridnog rata.

Advokat je kazao da je Tužilaštvo je povjerovalo psihičkom bolesniku a ne onima kojima je trebalo.

“Zabrinjavajuća je činjenica zašto je prvostepeno vijeće maliciozno tumačilo službeni dokument. Ja sam sudu dostavio dokument u kom se vidi da Saša Sinđelić nije prešao granicu 27. decembra 2017. kako se to navodi”, rekao je on.

Dodao je da je očigledno da je presuda zasnovana na iskazu jednog čovjeka.

“Činjenica je da se sud obračunava sa mojim branjenicima, kao članovima jedne političke partije obračunavaju lično. Ovu presudu sud formalno napisao”, tvrdi Jovanović.

O statusu Branke Milić kazao je kako se nalazi u ambasadi Srbije te da se Crna Gora se ne usuđuje da traži izručenje.

Komentari

avatar