Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Pokret penzionera: Nećemo dozvoliti da se nastavi pljačka onog što nam pripada

U saopštenju iz pokreta navode, da im je drago što ih je NVO ''Savez penzionera Crne Gore'' kroz svoje reagovanje shvatio kao jednu ozbiljnu organizaciju, čije cilj naspram njih i njihovih udruženja samo jedan, boriti se i izboriti za svakog penzionera u Crnoj Gori

Nakon jučerašnjeg pomenutog imena Pokreta penzionera Crne Gore na konferenciji za štampu NVO,,Saveza penzionera Crne Gore” reagovali su iz tog udruženja.

U saopštenju iz pokreta navode, da im je drago što ih je NVO,,Savez penzionera Crne Gore” kroz svoje reagovanje shvatio kao jednu ozbiljnu organizaciju, čije cilj naspram njih i njihovih udruženja samo jedan, boriti se i izboriti za svakog penzionera u Crnoj Gori.

,,Ne želimo se baviti kroz naše reagovanje iznijetim nalazima o zloupotrebama koje je otkrila Komisija koju je formirao Fond Pio, niti odgovorima NVO,,Saveza penzionera Crne Gore” i njihovih članica, to ćemo prepustiti nadležnim tužilaštvima da sve ispitaju, ali moramo pozvati Specijalno državno tužilaštvo da se uključi u istrazi, jer se u svemo pomenutom jasno vidi da se radi o korupciji i organizovanom djelovanju, gdje su umiješani, ne samo odgovorna lica već i pojedinci iz državnih institucija, kao i pojedinci iz pojedinih političkih partija”, naveli su iz ,,Pokreta penzionera Crne Gore”.

Kroz svoju izjavu NVO,,Savez penzionera Crne Gore” su naveli, da taj pokret pomaže Fond Pio, isti onaj sa kojim isti ljudi iz NVO,,Saveza penzionera Crne Gore” poslednju deceniju nenamjenski, kako su naveli,  “troše sredstva i dijele po partijskim odlukama i tada im je Fond Pio bio dobar, a sada kada je pokrenuta istraga od jednog lica iz Fonda Pio i kada su stopirana sva sredstva, sada im nije dobar”.

Iz Pokreta penzionera Crne Gore su kazali, da je ovaj pokret, a što je poznato cijeloj crnogorskoj javnosti nastao na ulici kroz masovne proteste penzionera, na sjeveru Crne Gore u Bijelom Polju i uz pomoć samo jedne nevladine organizacije koja ih je usmjerila kako da se organizuju u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore.

,,Naša borba nije odgovarala nikome, niti političkim partijama,niti Vladi i Skupštini Crne Gore, niti Fondu Pio, niti NVO,,Savez Udruženja penzionera”, u startu su nas pojedinci pokušali urušiti, ali naša je najveća prednost što smo svi složno ušli u borbu za svakog penzionera i u startu dobili njihovu ogromnu podršku, što nas je motivisalo da nastavimo dalje”, naveli su iz tog udruženja.

Prema njihovim riječima, svim penzionerima u Crnoj Gori je jasno, da su NVO,,Savez penzionera Crne Gore” i njihove članice ostale politički podobne, kako kažu,  “istim partijama i da je cilj svega juče iznijetog, najavljeni lokalni izbori u Crnoj Gori i borba kako doći do novca sa kojim raspolaže Fond Pio, koji pripada penzionerima u Crnoj Gori”.

,,U prilogu tome govori i prisustvo na njihovoj konferenciji za štampu jednog od člana Upravnog odbora Fonda Pio i člana Izvršnog odbora Bošnjačke partije Alije Košuta, koji je u javnost poznat kao neko ko već duguje preko svojih nekoliko privatnih firmi milione eura državi Crnoj Gori i čije cilj sigurni smo, da se novac penzionera dijeli članovima njihove partije, kao i drugih partija koje su u bliskoj vezi, a ne penzionerima. Ta metoda se koristi decenijama kroz koju su sadašnji funkcioneri NVO,,Saveza penzionera Crne Gore” preko njihovih članica i istog Fonda Pio koristili sredstva na sve izbore, bili oni lokalni ili parlementarni i sa njima pomagali umjesto penzionerima, pojedine političke partije da dodju do glasova penzionera ucenjujući ih sa socijalnim naknadama”, navode u tom udruženju.

Pokret penzionera Crne Gore nastaviće borbu za svakog penzionera.

“Naši zahtjevi su jasni da najniža penzija bude 350 eura, da će svako udruženje penzionera u Crnoj Gori morati imati pristupnicu svakog penzionera pa na osnovu nje dobijati sredstva, da se više nemogu neprofitna udruženja penzionera baviti biznisom”, kazali su oni.

Najavljuju da će ubuduće podnostiti krivične prijave.

“Takodje, ćemo ubuduće podnijeti krivičnu prijavu protiv svakog lica i direktora, kao i Upravnog odbora Fonda Pio, koji dozvoli bilo kojem udruženju ili savezu penzionera jedan euro, a da za to ne bude imao pravni odnos i ne bude u skladu sa zakonom. Pokret penzionera Crne Gore će uskoro nastaviti sa protestima penzionera, dok se god ne ispune zahtjevi koje smo dostavili Vladi i Skupštini Crne Gore i pozivamo sve penzionere da stanu u odbranu onoga što njima pripada”, zaključuju iz Pokreta Penzionera Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve