Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Pogledajte: Srne u Biogradskoj gori

Životinjski i biljni svijet zaštićenih područja posebno je bogatstvo naše zemlje i samo zajedničkim djelovanjem svih subjekata i svih članova društvene zajednice i odgovornim odnosom prema prirodi, ovo bogatstvo ostaće sačuvano za buduće generacije"

“Nevjerovatna priroda Nacionalnog parka Biogradska gora posebna je tokom svih godišnjih doba. Posjetioci koji se odluče za posjetu tom parku ovih dana sigurno će uživati u čarobnoj prirodi i predivnim jesenjim pejzažima. U ovom godišnjem dobu uživaju i sami stanovnici NP Biogradska gora, a to pokazuju snimci sa kamera zamki koje su zabilježile nekoliko srna na solilu u ovom zaštićenom području”, navedeno je u saopštenju.

Službe zaštite NP Biogradska gora, kako je saopšteno, redovno obilaze hranilišta i mjesta gdje su postavljena solila kako bi divljač u jesenjim i zimskim mjesecima imala potrebne zalihe soli i hrane.

“Krajem prošlog mjeseca uz pomoć kamera zamki zabilježeni su video zapisi na kojima se primjećuju dvije odrasle jedinke srne i lane, kao i fotografije neposrednog susreta košute i lisice, te četiri košute okupljene oko solila.

Životinjski i biljni svijet zaštićenih područja posebno je bogatstvo naše zemlje i samo zajedničkim djelovanjem svih subjekata i svih članova društvene zajednice i odgovornim odnosom prema prirodi, ovo bogatstvo ostaće sačuvano za buduće generacije”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve