Profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Miomir Abović i novinar Vijesti Siniša Luković komentarisali su na Facebook-u, posjetu predstavnika hrvatske nacionalne zajednice Igoru Tomkiću, koji je nedavno prebijen u tom gradu, a kome je rano jutros zapaljena i prodavnica.

Abović je sročio pjesmu za koju, kako je napisao, se nada da će dobiti nagradu od HNV.

 

To nije izuzetak kada je posrijedi negativno komentrisanje slučaja Igora Tomkića u Beranama. Društvene mreže su preplavljene sličnim komentarima, što očigledno pokazuje veliku prijetnju našem društvu.
Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić, za portal Antena M kaže da profesoru Aboviću koji je docent na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, u pogledu stručnosti malo ko može parirati, kad je riječ o istoriji jezika i staroslovenskome jeziku.”To je bio i osnovni razlog što je i primljen na FCJK. Međutim, gotovo je neshvatljivo da stručnjak koji bez problema razgrće jezičke magle srednjega vijeka ne uočava jasne probleme svoga vremena. Stoga su njegovi stavovi o najnovijoj crnogorskoj istoriji i aktuelnim problemima društva često neutemeljeni i netačni – kao kad je pisao o Podgoričkoj skupštini.Komentari Miomira Abovića na pośetu predstavnika hrvatske nacionalne zajednice žrtvi najnovijega profašističkoga djelovanja nekolicine u Beranama, gdinu Tomkiću, o kojem ste me pitali, više su nego neprimjereni jednome visokoškolskom nastavniku. Iza tih stavova stoji isključivo građanin Miomir Abović, a ne profesor Abović niti ustanova na kojoj radi. Smatramo da nikakve lične ni političke razmirnice ne smiju biti razlog za relativizaciju profašističkih pojava u društvu. Mi žalimo što građanin Abović ruži ugled profesora Abovića, ali ne možemo biti odgovorni za njegovo ponašanje izvan radnoga mjesta. Za to je odgovoran isključivo on. Naša je odgovornost i obaveza da to ne dozvolimo na radnome mjestu”, naveo je Čirgić.
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve