Crna Gora i Makedonija potvrdile su svoje prijateljstvo kroz razne bilateralne sporazume i regionalnu saradnju, prenosi se sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nihodžića i novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori, Mihajla Trpkoskog.

Ministar Nuhodžić je poručio da Republika Makedonija može računati na pomoć i podršku Crne Gore u predstojećim aktivnostima.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na projekte između dva resora unutrašnjih poslova i konstatovali da je kvalitet njihove realizacije na visokom nivou, naročito u oblasti policijskih poslova, sa akcentom na organizovanje zajedničkih patrola u okviru kojih policajci iz Makedonije zajedno sa crnogorskim kolegama patroliraju našim primorjem tokom ljetnje turističke sezone.

U narednom periodu, saradnja dvije zemlje unaprijeđivaće se kako kroz pojedinačne projekte, tako i kroz regionalne inicijative i projekte,u cilju snažnijeg ekonomskog razvoja i povoljnog regionalnog bezbjednosnog ambijenta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve