Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Podrška Austrije u borbi protiv sajber kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima

Brđanin se sastao sa generalnim direktorom za javnu bezbjednost Austrije, Franzom Rufom

Delegacija Uprave policije, koju je predvodio direktor Zoran Brđanin boravila je u službenoj posjeti policiji Republike Austrije, saopšteno je iz policije.

Tokom posjete, Brđanin se sastao sa generalnim direktorom za javnu bezbjednost Austrije, Franzom Rufom, a bilateralni sastanak bio je prilika za razgovor o kontinuiranoj podršci koju Austrija pruža crnogorskoj policiji na više nivoa, ali ujedno i prilika za razgovor o modalitetima daljeg unaprjeđenja saradnje.

“Uprava policije ostvaruje intenzivnu saradnju sa bezbjednosnim službama Austrije, s fokusom na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika, sprječavanju ilegalnih migracija i drugih inkriminisanih radnji”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, dogovorena je buduća podrška austrijske policije u dijelu jačanja saradnje među elitnim jedinicama, intenziviranje saradnje u okviru postojećeg MoU koji predviđa zajednički rad kolega na obezbjeđenju državne granice sa Albanijom i Kosovom, podrška u oblasti borbe protiv sajber kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

“Brđanin je tokom sastanka još jednom izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu i ponovio da Uprave policije ostaje partner otvoren za kontinuirano unapređenje saradnje i zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima”, dodaje se u saopštenju.

Tokom posjete, u komandnoj bazi EKO Cobra održana je kombinovana pokazna vježba Cobra – dronovi – Služba za deminiranje.

“Takođe, tokom posjete i ostali članovi delegacije su imali bilateralne sastanke radi konkretizacije postojećih oblika operativne i druge vrste međunarodne saradnje onosno unapređenja kapaciteta Uprave policije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve