Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Podjela školskog pribora za 240 učenika RE populacije

''Kvalitetno i dostupno obrazovanje, kao temelj uspješne integracije, je prioritet''

Crveni krst Crne Gore u okviru svog mandata realizuje brojne aktivnosti namijenjene pripadicima romske i egipćanske populacije sa akcentom na njihovo osposobljavanje za samostalni život i postepeno smanjenje zavisnosti od humanitarne pomoći.

“Aktivnosti u proteklom periodu su se u najvećem dijelu odnosile na očuvanje zdravlja i njegovanje zdravih stilova života, obrazovne aktivnosti, osposobljavanje za deficitarna zanimanja i povećanje zapošljivosti, psihosocijalnu podršku, distribuciju humanitarne pomoći i logističku podršku raznim organizacijama i institucijama”, saopšteno je iz CKCG.

”Osnaživanje žena je takođe jedna od važnih komponenti našeg rada, pa su tako u prethodnom periodu pripadnice RE populacije podržane u vođenju sopstvenih biznisa i pohađanju obrazovnih i stručnih kurseva radi unaprijeđenja tehničkih vještina, te svijesti o zdravlju i rodno zasnovanom nasilju.

Kvalitetno i dostupno obrazovanje, kao temelj uspješne integracije, je prioritet. Zbog toga je Crveni krst Crne Gore posebnu pažnju posvetio upisu sve djece RE populacije u škole kao i uključivanju što više škola u proces njihove aktivne integracije”, navodi CKCG.

Početak nove školske godine je na pomolu i tim povodom, u cilju pružanja podrške svim školarcima romske i egipćanske pripadnosti koji nemaju mogućnosti da nabave školski pribor, Crveni krst Crne Gore je, kao i prethodnih godina, na početku školske godine, obezbijedio školski pribor za 240 učenika koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola („Božidar Vuković Podgoričanin“, „Marko Miljanov“, „21. maj“, „Savo Pejanović“, „Vuk Karadžić“, „Vladimir Nazor“ i „Oktoih“) i školu „29. novembar“ u Dinoši. Školski pribor je nabavljen uz podršku dugogodišnjeg partnera Crvenog krsta Crne Gore, organizacije LDS Charities, a podjela je počela juče i biće nastavljena sledeće sedmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve