Osnovni sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice koji je sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici sklopio Podgoričanin B.A. On je sa tužiocem dogovorio da u zatvoru provede 11 mjeseci zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške i veće količine municije, piše Dan.

Ilustracija

Okrivljeni je priznao da je 16. maja u kući u jednom podgoričkom selu neovlašćeno držao oružje i municiju kategorije A, i to automat ruske proizvodnje, model PPSh-41 kal.7,62×25 mm, fab. br. 334 sa dobošem u kojem se nalazi lo 17 metaka i 75 metaka puščane municije kalibra 7,62×39 mm, čije držanje je građanima zabranjeno. To oružje i municiju pronašli su službenici Uprave policije Crne Gore prilikom pretresa kuće koju koristi okrivljeni i terena oko kuće.

Nakon toga, 4. avgusta ove godine, policija je u putničkom vozilu marke “mercedes” koji je vozio taj Podgoričanin pronašla pet komada metaka oznake PPU357 magnum, za pištolj kalibra “357 magnum” i tri komada metaka oznake “PPU-38 SPL-9G” za pištolj kalibra “38 specijal”.

Zbog automata i municije koji su pronađeni u njegovoj kući na selu, okrivljeni i tužilac su dogovorili kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, a zbog municije četiri mjeseca. Okrivljenom je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od 11 mjeseci.

Osim toga, oduzeta mu je i automatska puška, kao i municija koja je pronađena prilikom oba pretresa.

Presudom je određeno i da okrivljeni plati sudske troškove, a u kaznu zatvora uračunato mu je vrijeme koje je proveo u pritvoru od 4. avgusta ove godine.

Komentari

avatar