Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Podgoričanin uhapšen zbog napada na policijske službenike

Osim toga, službenici policije u Bijelom Polju su lišili slobode vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u krvi, kao i vozača koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ su u okviru pojačanih aktivnosti u cilju sankcionisanja prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, procesuirali više lica, saopšteno je iz Uprave policije.

“U Kolašinu je lišen slobode N.L. (30) iz Podgorice, zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je, upravljajući putničkim motornim vozilom, na putnom pravcu Mateševo-Andrijevica, odbio da se zaustavi na propisani znak policijskih službenika. Nakon toga je sustignut i zaustavljen, ali se tom prilikom oglušio o više izdatih upozorenja i naređenja, te je fizički napao policijske službenike koji su prema njemu primijenili sredstva prinude u cilju odbijanja napada i sprečavanja bjekstva lica”, navode u saopštenju.

Sa navedenim događajem je, dodaju, upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv N.L. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Takođe, on je procesuiran i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljao je vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu i nije se zaustavio na znak stop izdat od strane policijskih službenika.

Osim toga, službenici policije u Bijelom Polju su lišili slobode vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u krvi, kao i vozača koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Bjelopoljska policija je, postupajući po prijavi građana, lišila slobode i lice S.V. (38) iz Podgorice koji je, upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu udarilo u zaštitnu ogradu – bankinu. Od njega je privremeno oduzeto vozilo za koje nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju”, zaključuju iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve