Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Podgoričanin uhapšen u Danskoj po crnogorskoj potjernici

On se potražuje po međunarodnoj potjernici koju je NCB Interpol Podgorica raspisao 12. maja na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori

Po potjernici NCB Interpol Podgorica danas je u Danskoj uhapšen Podgoričanin A.B. (46) zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i iznude, saopšteno je iz Uprave policije.

“Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih podataka službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju iz Sektora za borbu protiv kriminala sa partnerskom policijskom službom iz Danske i kancelarijom Nordijskog oficira za vezu u Beogradu, danas je lišen slobode A.B.”, pojašnjavaju u policiji.

On se potražuje po međunarodnoj potjernici koju je NCB Interpol Podgorica raspisao 12. maja na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori.

A.B. je, kako se sumnja, u septembru 2020. godine, upotrebom prijetnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio Dragan Kovačević, bivši direktor Uprave za nekretnine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve