Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Podgoričani će danas štetati za Ukrajinu

U međunarodnoj neđelji borbe protiv rasizma i diskriminacije, kako je istaknuto, Ukrajina i njeni građani pokazuju jasan i jak otpor agresivnom i šovinističkom odnosu Rusije kome svjedočimo u 21. vijeku.

U Podgorici će danas u 17 sati biti održana protestna šetnja podrške Ukrajini. Kako je najavljeno, antiratni protest održaće se na Trgu Argentine.

-Želimo iskazati iskrenu podšku građanima Ukrajine, koji su na udaru svirepe i uporne agresije Rusije. Crna Gora je primila najveći broj po glavi stanovnika u Evropi onih kojima je potrebno utočište. Iskreno saośećamo sa svima koji su napustili svoje domove, porodicu i onima koji se hrabro bore na prvim linijama fronta – navodi se u saopštenju.

U međunarodnoj neđelji borbe protiv rasizma i diskriminacije, kako je istaknuto, Ukrajina i njeni građani pokazuju jasan i jak otpor agresivnom i šovinističkom odnosu Rusije kome svjedočimo u 21. vijeku.

-Diveći se onima koji čine sve da odbrane svoju nezavisnost i integritet svakodnevno smo opomenuti događanjima u našoj zemlji. Zli uticaji dolaze sa iste adrese, u regiji snažno pomognuti i implementirani zvaničnom politikom Srbije. U Crnoj Gori, članici NATO, svjedočimo pohari koju skorija istorije ne pamti: diskriminaciji i šovinizmu u svakoj oblast djelovanja, agresivno i nasilno djelovanje prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice, kao i ugrožavanja građanskog karaktera države i multietničkog sklada. Vučićeva poltika ideološkog nasljednika Miloševića iz devedesetih, pokušava destabilizovati region i u toj igri na direktnom udaru su Crna Gora, BIH i Kosovo. U Crnoj Gori ove politike dovele su do kontrarevolucije viđene u obliku tzv ,litija’ koje su sve osim religijske i progresivne. Progonjeni, ućutkivani, direktno zastrašivani i ugnjeteni, ali nikad pokorni šaljemo poruke svima koji realizuju Vučićevu politiku da nećemo odustati od odbrane svog parčeta neba – nikada! – poručili su Podgoričani.

Od Skupštine Crne Gore traže da poštuju zakone države, a parlamentarce da ne ostaju gluvi na jasnu potrebu građana da ponovo biraju svoje predstavnike.

Demokratski, građanski, ali uporan i jak otpor nepoštovanju, zakona, potreba građana i države Crne Gore, neće stati dok ne prestanu zaśedanja raspuštene Skupštine. Ne totalitarizmu! Ne stranim uplivima i igrama u našoj jedinoj i najdražoj zemlji! – poručili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
24.03.2023-09:18 09:18

UKRAJINA ima SMRTNOG, BEZDUŠNOG NEPRIJATELJA – RUSIJU. CRNA gORA ima SMRTNOG, BEZDUŠNOG NEPRIJATELJA SRBIJU. I u Rusiji i u Srbiji, bivstvuje BEZDUŠNI NAROD, koji ili učestvuje direktno u zločinima ili se naslađuje zločinima koje vrše njihove krvožedne, bezdušne vlasti i vladari.
ČOČVJEČANSTVO ima danas SMRTNE, BEZDUŠNE, OTVORENE NEPRIJATELJE RUSIJU I SRBIJU! Pravedni i slobodoljubivi i dobri građani CIJELOG VIJETASVIJETA, a među njima SOBODARSKA KAPLJICA CRNOGORACA I CRNOGORKI IMA OBAVEZU DA SE SUPROSTAVI HRABRO, DOSTOJANSTVENO, UPORNO, NEUSTRAŠIVO GANIDIJEVSKI UŽASNOM NEČOVJEŠTVU KOJE RUSIJA I SRBIJA PRIPREMAJU I ČINE ČOVJEČANSTVU, UKRAJINI I CRNOJ GORI!