Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Podgorica: Uskoro uređenje brda Ljubović

Kako se ističe, cilj tog projekta je da se park šuma Ljubović obogati novim sadržajima po ugledu na park šumu Gorica i postane još jedno prepoznatljivo mjesto za odmor i rekreaciju građana Podgorice

Glavni grad u saradnji sa nadležnim gradskim preduzećima i službama uskoro počinje sa uređenjem i revitalizacijom brda Ljubović, saopšteno je danas iz podgoričke uprave.

foto Arhiva

Kako se ističe, cilj tog projekta je da se park šuma Ljubović obogati novim sadržajima po ugledu na park šumu Gorica i postane još jedno prepoznatljivo mjesto za odmor i rekreaciju građana Podgorice.

“Planirano je da brdo Ljubović bude osvijetljeno savremenom LED rasvjetom, zatim uklanjanje postojećeg i ugrdnja savremenog parkovskog mobilijara, uređenje postojećih i formiranje novih zelenih površina, postavljanje ograde na određenim lokacijama, kao i uređenje sportskog poligona”, navode u Glavnom gradu.

Takođe, kroz projekat Street art, koji se na različitim lokacijama realizuje u Podgorici, mladi umjetnici će dobiti priliku da novim muralima oplemene i pojedine prostore na brdu Ljubović, a u perspektivi je predviđeno da se određene kulturne manifestacije i sportske aktivnosti organizuju na brdu Ljubović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve