Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Podgorica uskoro dobija četri vrtića

U naselju Stari Aerodrom, City kvart-u, na Zlatici i u naselju blok 35-36

U prostorijama Ministarstva prosvjete danas je potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“. Projektom je predviđena izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u , na Zlatici i u naselju blok 35-36.

Potpisnici Ugovora ispred ovih institucija, kako je saopšteno, su ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktor Uprave Esmin Bećović i izvršna direktorica DOO “Project consulting”-a Valerija Saveljić.

“Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u visini od deset miliona eura, dok preostalih 33 odsto vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore”, naveli su iz resora.

Iz Ministarstva poručuju da je predviđena dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu, izgradnja jaslica i vrtića u Beranama, Bijelom Polju, te vrtića u Baru i Ulcinju.

“Predviđena je i izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u , na Zlatici i u naselju blok 35-36”, dodaju.

Kao jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava navode formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške.

“Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project – consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku. Potpisivanjem ovog ugovora stiču se preduslovi za početak realizacije ovog značajnog projekta”, zaključuju iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve