Podgoričko preduzeće Komunalne usluge postavilo je specijalno osvjetljenje za pješačke prelaze na Bulevaru Stanka Dragojevića, što, kako su saopštili, ujedno predstavlja i prve instalacije te vrste.

foto PG biro

Osvjetljenje obuhvata četiri stuba sa svetiljkama u crno-žutoj boji, kako bi vozačima ukazivali na blizinu pješačkih prelaza.

“Rasvjeta je postavljena na pravcu od Bulevara Jovana Tomaševića do centra grada, te je na ovaj način bezbjednost pješaka podignuta na veći nivo”, navode u Komunalnim uslugama.

Dodaju da bi pješački prelazi trebalo da budu mjesta na kojima je bezbjedno preći ulicu i da budu jasno uočljivi vozačima koji se približavaju prelazu.

“Osvjetljenjem pješaka odozgo i bočno kreira se pozitivni kontrast koji omogućava sagledavanje lica i odjeće pješaka, što dodatno povećava bezbjednost, jer vozač vidi pješaka kao osobu, a ne samo kao siluetu”, kazali su iz Komunalnih usluga, poručujući da će Glavni grad sa svojim privrednim društvima i u narednom periodu nastaviti slične projekte kako bi se nivo bezbjednosti pješaka još više povećao, a grad učinio ljepšim i sigurnijim mjestom za život i rad.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve