Podgorica: Gradske službe na terenu, ulice prohodne, a trotoari očišćeni

Uklanjanje sniježnih nanosa sa trotoara u svim djelovima Glavnog grada nastavljeno je rano jutros, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako su kazali, snjegočistači i druge mašine obišle su Lijevu Rijeku–Opasanica i Brskut, Tuzi– Kremza, Radovče–putni pravac Podgorica–Radovče, Kuči–Kučka korita i Gornje i Donje Stravče, kao i u centar grada.

Kombinacija rizle i soli posipana je posebno ispred institucija, a uklanjan je i snijeg sa trećih traka na bulevarima.

„Neposredni izvršioci ručno uklanjaju snijeg sa trotoara u skoro svim djelovima Glavnog grada, a sva raspoloživa mehanizacija zastupljena je preko Morače, u City kvartu, Staroj varoši, Blokovima 13 i 14, Zabjelu, zatim u naselju Zelenika, Zagorič, Masline i Zlatica“, naveli su iz PG biroa.

Kako su kazali, od jutros su angažovana tri kiper kamiona koji posipaju mješavinu rizle i soli na očišćene trotoare, kako bi bile preduzete sve radnje za sprječavanje poledice, zbog najavljenih niskih temperatura tokom dana.

„Stručne službe u kontinuitetu obilaze teren Glavnog grada i zavisno od konstatovanih terenskih potreba navedena mehanizacija i ljudstvo biće uključena i na tim trotoarima na uklanjanju snijega“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

avatar