Postavljanjem bilborda na nekoliko lokacija u gradu, Opština Bar je najavila početak kampanje “Naš Bar-čist grad”, koja ima za cilj efikasnije upoznavanje javnosti sa potrebom očuvanja životne sredine, a poseban naglasak je stavljen na unaprjeđenje svijesti o propisnom odlaganju otpada.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, kampanja se nastavlja 22. aprila nizom aktivnosti posvećenih obilježavanju Dana planete Zemlje.

“Tog dana će od devet sati početi sadnja biljnog materijala i ozelenjavanje površina duž ulice Vladimira Rolovića. Dio sadnog materijala – 40 sadnica – će, u saradnji sa COK-om i kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, biti simbolično posvećen promociji zelenog koncepta manifestacije Igre malih zemalja Evrope „Crna Gora 2019“, koje će se, pored ostalih crnogorskih gradova, održati i u Baru”, naveli su u Opštini.

Istog dana će, dodaju, na Šetalištu kralja Nikole u 11 sati početi manifestacija za djecu „Planeta je naš dom“, sa nizom zanimljivih interaktivnih aktivnosti.

Kako je najavljeno, oba događaja će posjetiti predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

U narednom periodu domaćinstvima u prigradskim naseljima, u kojima je izražen problem nepropisnog odlaganja otpada, biće distribuirano oko 500 komada kanti za odlaganje otpada, za koje je postupak nabavke već okončan.

Direktni nosioci svih aktivnosti koje će biti realizovane tokom trajanja kampanje su Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, Služba Komunalne policije, Komunalne djelatnosti i Turistička organizacija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve