Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Počinje intenziviranje projekta rehabilitacije Biogradskog jezera

Projekat rehabilitacije jezera počeo je u februaru 2021. i predviđeno je da traje tri godine, a finansiran je iz IPA Programa

Od početka iduće sedmice, konsultanti uz logističku podršku zaposlenih u NP Biogradska gora intenziviraće rad na terenu u okviru Projekta rehabilitacije jezera, a koji je danas predstavljen  Nacionalnim parkovima, a u kontekstu najnovijih dešavanja u vezi sa Biogradskim jezerom, saopšteno je iz JPNPCG.

Projekat rehabilitacije jezera počeo je u februaru 2021. i predviđeno je da traje tri godine, a finansiran je iz IPA Programa.

“U toku je realizacija prve faze iz oblasti zaštite prirode, a sprovodi ga međunarodna konsultantska grupa COWI. U ovoj fazi realizacije angažovana su četiri lokalna eksperta koji sačinjavaju multidisciplinarni tim koji će raditi na rješavanju problema smanjena nivoa Biogradskog jezera”, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Sastanku su prisustvovala su prisustvovali direktorica JPNPCG Jelena Kljajević sa saradnicima dr Aleksandrom Mijovićem i dr Veselinom Luburićem., Dina Skarep u svojstvu konsultanta ministarstva i mr Vladan Dubljević, izabrani konsultant ispred COWI-ja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve