Narednih dana počeće izgradnja vrtića u podgoričkom naselju Blok šest, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, precizirano je Ugovorom koji je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić potpisao sa konzorcijumom predvođenim danilovgradskom kompanijom “Eurozoks”.

“Riječ je o investiciji u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, vrijednoj dva miliona eura, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama”, nabodi se u saopštenju.

Novi objekat imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece.

Sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.

“Pored ‘Eurozoksa’, konzorcijum čine podgorička preduzeća ‘Hidrogis sistem’, ‘Netcom’ i ‘Geotin MNE’. U toku je postupak ugovaranja stručnog nadzora nad izgradnjom vrtića, nakon čega će se steći uslovi za početak radova”, ističe se u saopštenju.

Zahvaljujući saradnji Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima.

“U toku je postupak ugovaranja radova na vrtiću u Pljevljima, kao i priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru”, navodi se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve