Početak suđenja svešteniku Neofitu, odnosno Goranu D. Kimpanovu iz Zrenjanina, zbog tragedije na Skadarskom jezeru, kada su stradale četiri osobe, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, na molbu njegovog branioca, advokata Jugoslava Krpovića. Prema Krpovićevim riječima, zahtjev je u uputio zbog obaveza u u pritvorskom predmetu.

foto Arhiva

Branilac je ranije ocijenio je da je optužnica pravno i etički neprihvatljiva, jer, kako smatra, nema dokaza da je sveštenik s umišljajem vozio čamac.

Kimpanov je ranije naveo da nosi ranu za cijeli život, koja nikada neće moći da se zaliječi.

“Oni su bili moji prijatelji, izgubio sam ih. Od toga nema oporavka”, rekao je prilikom kontrole optužnice u izjavi novinarima.

Branilac, takođe, smatra da je pravno neprihvatljivo da je, kako je navedeno u optužnici, s umišljajem izvršio krivično djelo “teško djelo protiv opšte sigurnosti”.

Podsjetimo, trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja kćerka utopili su se na Skadaraskom jezeru 3. februara. Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah manastira Vranjina, koji je uhapšen nakon tragedije koja se dogodila.

Komentari

avatar