Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Počela rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića, dvosmjerni saobraćaj duž Ulice Petra Prlje

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima danas je obišao pomenutu saobraćajnicu

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice izvodi radove na rekonstrukciji Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši. Tim povodom, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima danas je obišao pomenutu saobraćajnicu, te istakao da je ovo jedan u nizu projekata Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice koji imaju za cilj da u infrastrukturnom smislu unaprijede kvalitet života u ovom starom urbanom gradskom jezgru.

“Danas smo u Staroj varoši gdje smo u prethodnom periodu realizovali brojene projekte kako bismo ovom dijelu grada vratili autentičan izgled. Prije radova u Ulici Radoja Jovanović izvršili smo temeljnu rekonstrukciju, uz ugradnju kaldrme i moračkog oblutka, ulice Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Đurovića, Predgrad, Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tako da praktično kompletan dio naselja, od Ulice Petra Prlje do Morače i Ribnice je dobio potpuno novi izgled”, kazao je Vuković i istakao da će takav izgled u naredom periodu dobiti i Ulica Radoja Jovanovića, te dodao da je već raspisan tender za uređenje Ulice Špira Mugoše.

Ulica Radoja Jovanovića, koja se prostire od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše, rekonstruiše se u postojećim gabaritima. Dužina ulice je 300m, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5m do 3,5m. Takođe, s obje strane kolovoza planirani su trotoari promjenljive širine, koliko je bilo moguće s obzirom na prostorna ograničenja. Na kolovozu je umjesto asfalta predviđen zastor od kamene kocke, kao i trotoar od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Od prateće komunalne infrastrukture planirana je izgradnja atmosferske kanalizacije, vodovoda, bočnih priključaka fekalne kanalizacije, tk kanalizacije i zamjena svjetiljki javne rasvjete koje se nalaze na stubovima niskonaponske mreže.

Ugovorena vrijednost radova je 338.560,93 eura sa PDV-om, izvođač radova je Indel inženjering iz Podgorice.

Napominjemo, dok traje rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića biće omogućen dvosmjerni saobraćaj duž Ulice Petra Prlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve