Ekipe gradskog preduzeća Putevi danas su počele da izvode radove na rekonstrukciji ulica 27. marta i Vojvode Ilije Plamenca na Zabjelu, a radovi će, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, trajati narednih 15 radnih dana.

Tokom dugogodišnje eksploatacije na ovim gradskim saobraćajnicama došlo je do deformacije i pojave pukotina na asfaltnom kolovozu, pa je u cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju bila neophodna njihova temeljna rekonstrukcija.

Radovi na rekonstrukciji pomenutih saobraćajnica obuhvataće rezanje, raskopavanje, mašinski iskop, tamponiranje, valjanje posteljice, izdizanje i ugradnju novih šahti atmosferske kanalizacije, opravku postojećih i ugradnju novih, sanaciju trotoara i asfaltnog kolovoza ukupne površine 13.600 m2, kao i iscrtavanje horizontalne i ugradnju nove vertikalne signalizacije.

Uporedo sa tim radovima, u sklopu rekonstrukcije ovih saobraćajnica biće izgrađena i nova biciklistička staza, tako da će i taj dio grada i cijela Podgorica poslije duže vremena dobiti novi biciklistički koridor.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve