Izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju, uprkos epidemiji koronavirusa, svakodnevno napreduje, a montažom krovne konstrukcije ušlo se u jednu od najzahtjevnijih faza posla. Na zapadnoj tribini u toku je postavljanje glavnih nosača i spregova krovne konstrukcije, čijim će završetkom u značajnoj mjeri biti otvorene nove građevinske pozicije i omogućeni radovi u unutrašnjosti objekta, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Uporedo sa krovom, u toku je postavljanje spoljašnje bravarije, zidanje pregradnih zidova, postavljanje vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, kao i nastavak preostalih armiračko-betonskih radova.

U Upravi javnih radova itiču da je riječ o značajnom sportskom objektu, ne samo za Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, koji realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura, od čega će Vlada kroz kapitalni budžet izdvojiti oko 4,4 miliona eura.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama.

Idejno rješenje

Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve