Kako je istakao ministar prosvjete Damir Šehović, uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole u Plavu u šta je uloženo oko 250.000 eura, zaokružiće se sportska infrastruktura u obrazovnom sistemu u tom gradu, ali i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Šehović je rekao da je sportska sala škole “Bećo Bašić” centralna sportska sala u opštini, te da će adaptacija ove sale značiti mnogo za razvoj školskog sporta i pružiti daleko bolje uslove za razvoj sportskih talenata.

“U okviru adaptacije sale biće zamijenjen parket, rekonstruisane tribine i ugrađen novi sistem rasvjete”, objasnio je ministar.

On je podsjetio da vrijednost završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko dva miliona eura.

“Samo u prošloj godini u Plavu su rekonstruisani sportski tereni OŠ “Hajro Šahmanović” vrijedni oko 250.000 eura, a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori. Ne treba zaboraviti i terene u Gusinju vrijedne oko 300.000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je i nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230.000 eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti preko milion eura. Osim toga, ulazi se u završnu fazu rekonstrukcije dva područna odjeljenja OŠ ‘Petar Dedović’ u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica”, rekao je ministar.

On je istakao da ovako visoka ulaganja u školsku infrastrukturu govore i o jasnom opredjeljenju Vlade da stvara značajno bolje uslove za boravak i rad djece, te da će, uz digitalizaciju u obrazovanju, ovo ostati prioritet Ministarstva prosvjete i za naredni period.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve