Pobjeda pita Ivanovića i Šćekića: Čije su ove vaše kartice?

Prvi ljudi medijskog koncerna Vijesti Željko Ivanović i Slavoljub Šćekić demantovali su juče na svom portalu, koji inače nije prenio tekst Pobjede, da su imali VIP kartice Atlas banke i reagovali su uratkom pod naslovom ,,Ivanović i Šćekić: Lažite, nećemo stati“.

Iako demanti nijesu proslijedili Pobjedi, kako se navodi u tekstu ovog lista, u skladu sa novinarskim kodeksom i dobrom praksom prenose hajlajtove tog reagovanja.

Dozvolite da prije tog štiva čitaocima dostavimo podatke za svoje tvrdnje, navodi današnja Pobjeda.

Željko Ivanović je imao Atlas VIP karticu pod brojem 50500000001342745, a Slavoljub Šćekić pod brojem 505000000000003175. Posljednje dvije brojke u bankarskim partijama Ivanovića i Šćekića su zatamnjene, poštujući zakonske odredbe o zaštiti ličnih podataka.

Inače, obojica su, Ivanović i Šćekić, imali dug na VIP karticama, koji su kasnije podmirili.

Ove VIP povlastice su, kako je Pobjeda napisala u prethodnom tekstu, ukinute nakon intervencije CBCG poslije 2014.

Nećemo objaviti iznos duga, poštujemo zakon i redovno plaćamo porez, navodi se u tekstu.

Na navod Pobjede da su bili među 100 VIP klijenata kolege Ivanović i Šćekić su, između ostalog, napisali:

,,Statisova mašina za pranje lika i djela velikog Vođe, nakon nokdauna izazvanog dokumentima i video snimcima insajdera Duška Kneževića, prije četiri dana je krenula u već poznatu misiju fabrikovanja laži i falsifikata na račun osnivača Vijesti. Beba se vratio.

Nakon 952 priloga na Pinku i stotina u Pobjedi, Informeru i malom Informeru, sada kreću nanovo. Počevši od ovoga jutros što je podmetnula Statisova Pobjeda, da kartice Atlas banke koriste i Željko Ivanović i Slavoljub Šćekić. Čak i kada bi to bilo istina, a nije, šta je kriminalno u tome da neko ima karticu Atlas banke.

Nije problem ni to što je predsjednik države imao karticu Atlas banke, ali jeste što godinama nije plaćao svoje račune i što mu je na kraju nepokriveni dug od gotovo 17 hiljada eura izbrisao vlasnik banke.

Željku Ivanoviću i Slavoljubu Šćekiću nikada niko, a kamoli strateški Đukanovićevi prijatelji i investitori nijesu pokrivali lične račune i kartice, davali garancije po bijelom svijetu, organizovali žurke po Dubaiju i Zeti.

Vijesti i Monitor su rijetke institucije koje već tri decenije nastoje da brane Crnu Goru od kriminalne pošasti i hobotnica to zna. Zato je uložila milione, podigla sve svoje vojnike iz propagande i institucija kako bi nas srušili.

Nijesu nas zaustavili ni fizički napadi, pucanja, uništavanja naših prostorija, bombe, reket institucija, kazne sudova, pa neće ni najnoviji talas verbalnog nasilja predsjednika DPS, njegovog spin doktora i plaćanih operativaca.

Lažite, nećemo stati.“

Odgovor novinara Pobjede: Ma neka! I jedno, dodatno, pitanje: A čije su, drage kolege, ove vaše kartice? Da podsjetimo brojevi su: 50500000001342745 i 505000000000003.

Komentari

avatar